whatsapp-mesaji-kalin-ve-italik-yazma_01-1068x664

Het inmiddels immens populaire communicatieprogramma voor smartphones ‘WhatsApp’ zorgt voor een enorme toeloop van patiënten bij Fysiotherapeuten. De patiënten geven als voornaamste klacht aan pijn te ervaren rond de pols- en handgewrichten.

Deze letselschade blijkt te worden veroorzaakt door het veelvuldig gebruik van het programma WhatsApp dat een communicatieprogramma is om middels gratis SMS met elkaar in contact te komen. Niet alleen de vele telecombedrijven leiden door deze gratis dienst vele miljoenen omzetverlies, maar thans blijken er ook letselschade slachtoffers te ontstaan.

Rob van Huis, directeur van het Handencentrum in Utrecht en nog een vijftal klinieken, heeft tegenover de Telegraaf aangegeven dat er naar zijn mening een duidelijke relatie bestaat tussen het intensief gebruik van het programma en de typische klachten van hand- en vingergewrichten en polsgewrichten. Ook het zogenaamde ‘swipen’, hetgeen zoveel is een soort veeg vinger beweging maken over het scherm, alsmede in- en uitzoomen, waarbij de vingers zich op het scherm spreiden of juist samentrekken, levert volgens de therapeuten veel klachten op.

Voorheen was de welbekende muisarm natuurlijk actueel of de zogenaamde SMS-duim. Nu lijkt dit klachtenpatroon zich te verplaatsen. Vooral studenten, onder wie het programma zeer populair is, blijken klachten te ervaren.

Qua aansprakelijkheid laat zich dit soort letselschade, althans naar Nederlands recht, moeilijk vaststellen. Immers, het bewijs dat er een verband bestaat tussen het veelvuldig gebruik en het letsel moet komen vast te staan. Daarnaast zal ook de vraag beantwoord moeten worden of er dan zijdens de producent van het programma sprake is van schuld of enige onrechtmatigheid. Als een van de antwoorden op deze vragen negatief uitpakt, is er al geen sprake van aansprakelijkheid.

Ons advies zal dan ook zijn, voorkom overmatig gebruik en hierdoor letselschade!

 

Door: http://www.studentenletselschade.nl/

WhatsApp & letselschade!