Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Rechtswinkel letselschade is op zoek naar vrijwilligers die ons kan ondersteunen op het gebied van tolken. Rechtswinkel Letselschade is een interculturele dienstverlening. Stichting Rechtswinkel Letselschade biedt slachtoffers gratis advies en hulp in het juridische proces. Door onze interculturele dienstverlening onderscheiden wij ons van andere dienstverleners, omdat wij het belangrijk vinden om het slachtoffer te benaderen in zijn of haar eigen cultuur en taal. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan slachtoffers te woord kunnen staan in het Arabisch, Turks, Bulgaars en Pools etc.. Op deze manier voelt de slachtoffers zich op zijn gemak bij Rechtswinkel Letselschade.

Zijn de volgende kenmerken typerend voor u?

  • Goede beheersing van het Nederlandse taal in woord en schrift:
  • Goede beheersing van een tweede niet-westerse taal:
  • Ondersteuning kunnen bieden aan de experts van Rechtswinkel:
  • Zowel alleen als in een teamverband kunnen werken.
  • Minimaal 10 uur per week beschikbaar
  • Bezig met een juridische opleiding of hebt een juridische opleiding genoten.
  • Sociaal ingesteld

Toelichting werkzaamheden binnen Rechtswinkel Letselschade :

Het werk zal bestaan uit het vertalen tussen de stichting en de slachtoffer, vanwege het feit dat Rechtswinkel Letselschade voornamelijk cli├źnten aantrekt van een ander komaf dan Nederlands is het noodzakelijk om zo veel mogelijk talen te beheersen. Hier komt de vrijwilliger dan te staan. Rechtswinkel is op zoek naar vrijwilligers uit verschillende komaf en de desbetreffende taal goed beheersen in woord en schrift. Hiernaast zal het werk bestaan uit juridische inhoudelijke werkzaamheden hierom is een Juridische opleiding tevens een pre. U bent sociaal ingesteld en u kunt zich gemakkelijk aanpassen aan de situatie van de slachtoffer.

Bent u na het lezen van deze vacature geïnteresseerd en wilt u wat inbrengen in de samenleving, stuur u CV met motivatie naar s.jalti@rwls.nl t.a.v. mevrouw Jalti. Voor meer informatie kunt u bellen naar 010- 766 00 97.